Túl száraz a grillcsirke? Ízetlen a krumpli? Egyszerűen csak szívesen mártogatnál? Próbáld ki ezt a három pikáns szószt! Ajánljuk sült csirkéhez, burgonyához, pitához, chipshez - Mindegyik mártást kipróbálhatod zöldséghasábokkal is.
Hideg mártásokat számtalan variációban készíthetünk, attól függően, hogy milyen ételek mellé szeretnénk szervírozni azokat. Az Ételreceptek oldalain az egyszerű tartár mártás receptje mellett sok egyéb hidegen elkészíthető mártás és krém elkészítési módját találhatjuk meg. Ilyen például a narancskrém, a Remoulade-mártás, a tárkonyos mártás vagy a svéd mártás.
A hideg mártások, akár édesek, akár sósak, gyorsan elkészíthetők, praktikus ételkiegészítők, ráadásul finomak és egészségesek. Bármilyen sült húshoz, halhoz vagy zöldséghez adhatók. Ha van idom, a sült lazachoz meleg mártást (kapor-, csemege uborka- fokhagyma-, vagy paradicsommártást) készítek, ha viszont szűkében vagyok az időnek, akkor a könnyebbik megoldásként inkább hideg mártást keverek ki, attól függően, hogy mihez szánom, idény- gyümölcsöt, vagy valamilyen savanykás ízű dzsemet, esetleg reszelt zöldséget használok.
A kapribogyó étvágycsökkentő és vérnyomáscsökkentő hatása miatt közismert, de pikáns ízt, aromát ad a húsételeknek, mártásoknak, vadételeknek, és a körözötteknek. Próbáljuk ki a kapribogyós körözöttet! 10 perc sem kell hozzá és már tálalhatjuk is!
Ez a krém egy könnyű, habos változat, nem tartalmaz annyi zsiradékot, mint a hagyományosabb padlizsánkrémek. Nagyon egyszerű és olcsó elkészíteni, hidegbüfébe is jó. Kiválóan alkalmas mártogatósnak is, de önálló reggelinek vagy vacsinak is elmegy. Isteni íze van, kicsit pikáns a bortól, paradicsomtól, bazsalikomtól.