Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jéghideg finomságok - Fagylalt és sorbet receptek képes leírás - Hidegkonyha.tlap.hu
részletek »

Jéghideg finomságok - Fagylalt és sorbet receptek - Hidegkonyha.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hidegkonyha.tlap.hu » Jéghideg finomságok - Fagylalt és sorbet receptek
Keresés
Találatok száma - 14 db
4 szuper fagylalt recept a nyárra

4 szuper fagylalt recept a nyárra

Van annak valami varázslatos hangulata, ahogy az ember a mélyhűtőből a saját fagylaltját bányássza elő. Sokfélét készíthetünk - ilyenkor úgyis elfogy mind pillanatokon belül. Legyünk bátrak az ízek kiválasztásánál! Készítsd el a saját, és számodra legfinomabb fagyidat!

4 tuti fagyi házilag - hidegkonyha

4 tuti fagyi házilag - hidegkonyha

Számtalan íz, hatalmas választék a mélyhűtő pultokban. De ha megkóstolod a házi ízeket, te is rájössz, az otthon készített fagyinak nincs párja. És a gyerekek is imádni fogják! Szinte bármilyen kedvelt ízben előállíthatsz fagylaltot otthon is, csak egy kis munka, megválogatott alapanyagok és megfelelő nagyságú mélyhűtő rekesz szükséges hozzá.

A legfinomabb fagylaltok tuti receptjei

A legfinomabb fagylaltok tuti receptjei

Sokan talán nem is gondolnánk, milyen egyszerű dolog is a fagylaltkészítés. Nincs szükség különleges hozzávalókra, csupán néhány összetevőből is remek hűsítő édes nyalánkságot készíthetünk a család nagy örömére. Ehhez találunk remek recepteket az alábbi linkre kattintva.

Fagyi és hozzá tölcsér - házilag!

Fagyi és hozzá tölcsér - házilag!

A nyári családi ebéd vagy vacsora sztárja lehet a házi fagylalt házilag sütött fagyitölcsérrel! A tölcsér készítése egyáltalán nem bonyolult, és alig fél óra. A saját sütésű tölcsérbe pedig saját készítésű fagyi illik. Néhány ötlet erre is található ezen az oldalon.

Főzött fagylaltok többféle ízben

Főzött fagylaltok többféle ízben

Köztudomású, hogy a nem főzött tojás alapú fagylaltok fogyasztása magában hordozza a Salmonella enteritidis nevű baktériummal való komoly fertőződés veszélyét, ezért sokan eleve lemondanak a tojás alapú fagylaltok otthoni készítéséről. Ezzel szemben az Egyesült Államok Élelmiszer Biztonsági és Felügyelő Szolgálata (USDA Food Safety and Inspection Service) szakértőinek megállapítása szerint az ilyen fagylaltok fogyasztása teljesen biztonságos, ha a tojásos fagylalt-alapot 70 °C-on főzik.

Gyümölcsös fagylaltok házilag

Gyümölcsös fagylaltok házilag

Ahogyan sok mindent, a fagylaltot is a kínaiak találták fel, és igazán hálásak lehetünk nekik a hőségben. Gyümölcsöket, tejet, havat kevertek össze, és ezt fogyasztották. Nem teszünk másképp manapság sem. Ha megbízható fagylaltra vágysz, amiben nincs ételszínezék és más nemkívánatos anyag, akkor keverd ki otthon a jeges finomságot.

Jégkrémek, fagylaltok

Jégkrémek, fagylaltok

Ezen az oldalon nem csak fagylalt receptek között böngészhetünk. Ha szeretnénk jégkását vagy jégkockát készíteni, akkor ahhoz is találunk ötleteket. Sőt, a tejes és gyümölcsös fagylaltokon kívül zöldségfagylaltok készítéséhez is találunk recepteket. Pl. a paradicsomfagylalt, a kapros fagyi, vagy egy sós fagylalt elkészítéséhez.

Jégkrémkészítés házilag

Jégkrémkészítés házilag

Vannak ezek a krémkönnyű vagy krémfehér, én már nem is tudom, izébizé jégkrémek. És azt mondja a reklám, hogy ha én igazán szeretem a gyerekemet, akkor ilyen ipari hulladékkal tömöm. Na hát én meg gonosz vagyok, ez tudvalevő, és nem szeretem a kölköt igazándiból, mert nem adok neki ilyesmit.

Joghurtos jégkrém

Joghurtos jégkrém

Jégkrémet készíteni valójában egyszerűbb dolog, mint sorbetet. A házi jégkrém, megér egy próbát, mert ha ügyesek vagyunk, simán veri a bolti nívóját. Bőven elég egy botmixer, nem kell megijedni. Hajrá!

Hirdetés
No Salty - fagylalt és sorbet receptek

No Salty - fagylalt és sorbet receptek

Ahogy szinte minden kategóriában, így a fagylaltok és sorbetek között is válogathatunk ebben az online webszakácskönyvben. A fagylalt tejből vagy tejporból, cukorból, különféle ízesítőkből (gyümölcsök vagy mesterséges ízesítőanyagok) és adalékanyagokból készült hideg édesség. Sokak szerint viszont a sorbet ez eredeti, igazi fagylalt. Nevét a perzsa sherbet szóból kapta, azonban Franciaországból terjedt el világszerte, így sorbet-ként ismert. Magyarul lehet szörbet, serbet, szorbet is - amely elég zavaró, ráadásul sok receptben felcserélik a jégkása vagy jégdara fogalmával.

Parfé gyűjtemény

Parfé gyűjtemény

Ha nyár, akkor fagylalt, sorbet vagy parfé. És miért kellene kizárólag a cukrászdákra hagyatkozni ez ügyben? Készítsük el otthon! Remek és házilag is könnyen elkészíthető parfé receptek gyűjteményéből csemegézhetsz, ha erre az oldalra kattintasz.

Sok - sok finom fagylalt receptje egy helyen

Sok - sok finom fagylalt receptje egy helyen

Fagylaltot már a kínaiak készítettek már gyümölcsből, vízből és hóból(!) ilyen finomságot. Az ókori görögöknél Olümposz havának nevezték, ők ízesítésre mézet, gyümölcsöt és bort használtak. Ők orvosságként is használták, szerintük jó közérzetet biztosít. (Ez ma sincs másként!) Az ókori Rómában viszont rózsavízzel ízesítették többek között a havat, majd adtak hozzá némi gyümölcsöt is, például datolyát.

Torták, sütemények

Torták, sütemények

Cukrászdánk 2011-ben nyitotta meg kapuit. Cukrászsütemények, torták, fagylaltok széles választékával várjuk kedves vendégeinket. Folyamatosan bővülő kínálatunkból, legnépszerűbb termékeinket a gyerek, az esküvői és az alkalmi tortáinkat emeltük ki, melyek egyedülállóan széles választékával minden igénynek megfelelni. Vállaljuk esküvőkre, rendezvényekre, bálokra sütemények és torták készítését, kiszállítással. Látványműhelyünkbe bármikor be lehet tekinteni és meg lehet nézni, hogyan készülnek a sütik és a torták. Gyereksarok, ingyen wifi internet, parkolóhely. Jelenleg 27 munkatársunk készíti a finomságokat.

Tökéletes fagylaltok házilag

Tökéletes fagylaltok házilag

Amíg nem kóstoltunk házilag készített fagylaltot, addig nem is tudjuk, milyen az igazi jeges finomság. Itt van, megjött Bagaméri, ki a fagylaltját maga méri - kinek ne csengene ismerősen ez a mondat? Jómagam például az elátkozott fagylaltostól ihletve határoztam el, hogy egyszer nekem is lesz visszapillantó tükrös, fagylaltos-biciklis pultom, és saját készítésű, jéghideg nyalánksággal édesítem kicsik s nagyok napjait.

Tuti menü